Hoofd-, hals- en kaakklachten

Klachten aan hoofd, hals en kaak

De orofaciaal fysiotherapeut helpt u als u klachten heeft aan spieren en gewrichten in het hoofd, het halsgebied of aan het kauwstelsel. In de volksmond wordt deze fysiotherapeut vaak aangeduid als kaakfysiotherapeut; een term die de lading maar voor een deel dekt.

Uw orofaciaal fysiotherapeut is een gespecialiseerde fysiotherapeut die uitgebreid is geschoold in houdings- en bewegingsproblemen in het hoofd-, hals- en kaakgebied.

 

Zij is dus de deskundige bij uitstek die adviseert en begeleidt bij pijn en problemen die te maken hebben met bijvoorbeeld:

Kaakklachten

Klemmen van de kaak en tandenknarsen

Pijn in het gelaat, hoofd of de hals

Aangezichtsverlamming

Duizeligheid

Hoofdpijnklachten

De gevolgen van ongelukken en botbreuken, de gevolgen van kanker, reuma en andere ziektebeelden met klachten in het hoofd-halsgebied

Klachten in het hoofd-halsgebied die te maken hebben met spanningsfactoren

 

Werkwijze van de orofaciaal fysiotherapeut:

De orofaciaal fysiotherapeut start met een vraaggesprek en een lichamelijk onderzoek naar de klacht. Zij legt uit waar het lichamelijk onderzoek uit bestaat. Soms maakt de therapeut gebruik van een vragenlijst. Het lichamelijk onderzoek is gericht op: de hals, de borst, de wervelkolom, de schoudergordel, of het kauwstelsel waarbij de mondholte en kaakbewegingen beoordeeld worden.

Na het onderzoek wordt u op de hoogte gebracht van de conclusies van het onderzoek en worden de mogelijkheden voor therapie met u doorgenomen.

Doel van de behandeling is u beter te laten functioneren zodat u weer zonder klachten kunt eten, praten, lachen, zingen, dat u hoofdpijnvrij wordt of dat klachten rond duizeligheid verdwijnen.
Het behandelprogramma bestaat uit goede begeleiding met advisering over houding en beweging, oefeningen en specifieke behandeltechnieken om de spieren en gewrichten beter te kunnen laten bewegen.

 

 

Behandeling en herstel

Vul onderstaand formulier in voor het maken van een afspraak

LET OP!
Wij nemen z.s.m. contact met je op om de afspraak definitief te maken.