ALETTE JANSMA naar Kenia !!

Waarom gaat Alette naar Kenia?

Alette:

"Mijn motivatie

12 Januari 2018 vlieg ik (Alette Jansma) voor 3 maanden naar Kenia (Mombassa). De bedoeling is dat ik hier vrijwilligerswerk ga doen in  een revalidatiekliniek (APDK) voor kinderen met een beperking, die een corrigerende operatie hebben ondergaan. Tijdens mijn verblijf ga ik meelopen met lokale fysiotherapeuten en hen ondersteunen bij fysiotherapeutische behandeling. 
 
 Het revalidatiekliniek is er voor kinderen met een lichamelijke beperking. Sommige kinderen zijn ook verstandelijk beperkt of hebben een combinatie van verschillende beperkingen. Er zijn kinderen die langere tijd in de kliniek verblijven en kinderen die voor de duur van een paar maanden in het centrum worden opgenomen. Enkele voorkomende handicaps in APDK zijn bijvoorbeeld kinderen met een waterhoofd, klompvoeten, verlammingen of een combinatie van beperkingen. Het centrum beschikt over een eigen ruimte voor fysiotherapie en een gipskamer. Op het centrum is tevens een schooltje, waar de kinderen les kunnen krijgen, in praktijk gebeurt dit onregelmatig. Kinderen die geopereerd zijn revalideren enkele maanden bij APDK. Omdat de ouders veelal in het binnenland van Kenia wonen, krijgen de kinderen vaak geen bezoek.
 Het project heeft ook een outreach programma waarbij een fysiotherapeut de binnenlanden in trekt om kinderen te diagnosticeren, door te verwijzen en/of om reeds behandelde kinderen op te volgen." 
 
Om het project daar te ondersteunen heb ik een inzamelingsactie opgezet. Alle donaties aan deze actie zullen bestemd worden voor corrigerende operaties en waar nodig hulpmiddelen ter bevordering van de revalidatie en leefomstandigheden. Per operatie zijn de kosten 650 euro en bij een complexe operatie zijn de kosten 1100 euro.


Gepubliceerd op 28 november 2017